тиждень біології та хімії » Рогатинський ліцей "Гімназія імені Володимира Великого"

Рогатинський ліцей


Вітаємо Вас на сайті Рогатинського ліцею "Гімназія імені Володимира Великого"
  • Текст: менший
  • Текст: страндартний
  • Текст: більший

тиждень біології та хімії
Переглядів: 2985 | 7 Жовтня 2012 | коментарі: (0)
 (голосів: 2)

Вважалося, що 20 століття – це розквіт хімії. А, за визначенням ЮНЕСКО, «21 століття – це століття біології». На стику двох тисячоліть обидві науки дуже потрібні та надзвичайно цікаві. Тому щорічними і традиційними у нашій гімназії є предметні тижні біології та хімії. Тема тижня, що проходив з 22 по 29 вересня, -«Формування життєвих компетенцій на уроках біології та хімії».

У вівторок, 23.09, учнями 7-А та 7-Б класів проведено тематичну годину інформації «Хімічні елементи у нас вдома». Кожен зміг почерпнути багато цікавої інформації про ті елементи, які можна знайти на кухні чи у ванній, в електричних приладах чи мобільних телефонах.
В той же день учнівське самоврядування провело свято квітів і визначило переможців. І місце – 7-А клас, ІІ місце – 7-Б клас і ІІІ місце – 4 клас. Подяки за оригінальність, згуртованість і творчий підхід до захисту отримали 3-А, 2 класи. Від творчого до наукового: у середу відбувся І етап Всеукраїнської олімпіади з біології, а у четвер – з хімії, у яких взяли участь учні 4-7 класів. Багато учнів вирішили спробувати свої сили і показали відмінні результати. Вони будуть представляти нашу гімназію на ІІ етапі Всеукраїнських олімпіад.

Четвер виявився багатим на цікаві уроки: Климців О.Б. у 5 класі провела урок на тему «Масова частка розчиненої речовини. Приготування розчинів». Учні мали змогу познайомитися із поширеними у побуті та медицині розчинами, розв’язували задачі, що базувались на життєвих ситуаціях (приготування маринадів, розчинів для обробітку с/г рослин). Насамкінець учні самостійно приготували розчин певної концентрації. Чубата М.С. у 3-А класі провела урок на тему «Корінь, його будова та функції. Видозміни кореня». Урок розпочався прислів’ями про корінь, які підготували самі учні. А потім на основі вивченої будови діти з’ясовували для чого проводять пікерування та підгортання рослин, чому корінь може змінювати свій зовнішній вигляд. Знання, отримані на цих уроках, будуть корисними в майбутньому кожному.

У п’ятницю 2 та 3-А класи побували на заводі «Скло – Пак». Було дуже цікаво побачити процес виготовлення скла зі звичайного річкового піску. У суботу в Івано – Франківську проходив біологічний турнір, у якому наш район представляли Стельмах Сергій, Галуга Ярина (6-Б) та Сосяк Оля (6-А). Серед команд були як знані аси, так і дебютанти. Команда нашого району виступила достойно, та побороти багаторічних учасників нам, дебютантам, цього разу не вдалося. Це означає, що нам є до чого прагнути і вдосконалюватися.

Свято квітів

У рамках тижня біології та хімії, що тривав із 24 по 28 вересня, в гімназії було проведено конкурс на кращу квіткову композицію. Учні прикладали якомога більше зусиль, виявляючи свою творчу креативність в організації композицій. Також досить вдалими були творчі захисти у вигляді поезій та пісень, переважно на осінню тематику.

Традиційно був здійснений обхід по класах членами комісії у складі вчителів та учнів. Це дало змогу об’єктивно оцінити старання учасників. Цьогоріч, перше місце дісталось квітковій композиції 7-А класу, де домінуючою квіткою були чорнобривці як символ Батьківщини, нашої України.

Усі класи чекає нагородження у різних номінаціях, адже, не зважаючи ні на що, кожний підійшов до цієї роботи досить відповідально та креативно, а праця не може бути належно не оціненою.




схожі новини:


  • Тиждень біології та хімії
  • Тиждень біології і хімії - 2014
  • Тиждень біології та хімії
  • З 17 по 22 лютого в гімназії проходив тиждень географії, економіки та приро ...
  • Урок біології та хімії

  • Вітаємо!

    Наших колег з
    Днем народження!!!


    Мартинюк У.Л. - 01 квітня
    Стечак У.І. - 01 квітня
    Яновська О.Б. - 12 квітня
    Хом'як О.Л. - 21 квітня
    Скарбовська Г.Я. - 28 квітня

    Логін





    Відео-архів

    КАЛЕНДАР

    «    Жовтня 2012    »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
    31