зустріч з представниками МНС » Рогатинський ліцей "Гімназія імені Володимира Великого"

Рогатинський ліцей


Вітаємо Вас на сайті Рогатинського ліцею "Гімназія імені Володимира Великого"
  • Текст: менший
  • Текст: страндартний
  • Текст: більший

зустріч з представниками МНС
Переглядів: 2527 | 31 Жовтня 2012 | коментарі: (0)
 (голосів: 4)

зустріч з представниками МНС


В рамкам тижня безпеки життєдіяльності, організованого ТУ МНС в Івано-Франківській області 14 листопада учні 6(10)-А класу Рогатинської гімназії імені Володимира Великого мали чудову нагоду познайомитися з особливостями роботи вогнеборців 16-ої Державної пожежно-рятувальної частини в Рогатинському районі.
Спочатку всі зібралися на подвір’ї пожежної частини. Присутніх привітав начальник служби цивільного захисту в Рогатинському районі полковник Кузик В.Д. Він розповів дітям про героїчну професію рятувальників, їх діяльність та мужні вчинки. Начальник пожежно-рятувальної частини майор Ідак Б.В познайомив гімназистів з усіма напрямками діяльності МНС.

З перших хвилин діти юрбою оточили рятувальників – всім було надзвичайно цікаво подивитися на бойове спорядження та спецтехніку. Найперше, що зацікавило, і не лише хлопців, стосувалося техніки – вони хотіли знати її будову та характеристику. Командир відділення прапорщик Галяс І.І. продемонстрував новий автомобіль першої допомоги АППД-2 на базі «Валдай». Всіх присутніх вразив бензоріз, за допомогою якого рятувальники ліквідовують наслідки ДТП, спеціальні гідравлічні ножиці, які швидко розрізають металеві конструкції, пневмоподушка, яка здатна легко підняти 20-тонний автомобіль та апарати захисту органів дихання, без яких робота у задимленому приміщенні просто неможлива.

Пізніше підлітків познайомили з основними видами технічного озброєння. Під час зустрічі діти змогли відчути себе справжніми рятувальниками. Вдягнути бойовий одяг пожежного на швидкість не таке вже й легке завдання!
Працівники МНС продемонстрували гімназистам гасіння умовної пожежі. Радості й здивуванню не було меж! Бажаючі спробували піднятися про трьохколінній висувній драбині на навчальну вежу. Не відставали від хлопців і дівчата. Вони з вправністю маневрували пожежними стволами при подачі струменя води.
На мою думку, зустріч працівників МНС та дітей пройшла цікаво і змістовно, адже була спрямована на свідоме сприйняття інформації учнями й оволодіння практичними навичками надання допомоги.

Переконана, що такі заходи роботи з дітьми дають високі результати: розвивають і вчать, веселять і дивують. Саме таке «живе спілкування» є ефективною формою виховання учнів і зароджує в їх свідомості відповідальність, обачність та обережність.
Висловлюємо щиру вдячність за цікаву зустріч і бажаємо нашим рятувальникам бадьорості духа, здоров’я, душевного спокою у родинах і якомога менше тривожних викликів.

зустріч з представниками МНС

Боднарук О.П.,
класник керівник 6(10)-А класу
Рогатинської гімназії




схожі новини:


  • Екскурсія
  • Екскурсія
  • Екскурсія в пожежно-рятувальну частину
  • Зустріч з інспектором сектору ювенальної превенції
  • тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності

  • Вітаємо!

    Наших колег з
    Днем народження!!!


    Мартинюк У.Л. - 01 квітня
    Стечак У.І. - 01 квітня
    Яновська О.Б. - 12 квітня
    Хом'як О.Л. - 23 квітня
    Скарбовська Г.Я. - 28 квітня

    Логін





    Відео-архів

    КАЛЕНДАР

    «    Жовтня 2012    »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
    31