тиждень математики » Рогатинський ліцей "Гімназія імені Володимира Великого"

Рогатинський ліцей


Вітаємо Вас на сайті Рогатинського ліцею "Гімназія імені Володимира Великого"
  • Текст: менший
  • Текст: страндартний
  • Текст: більший

тиждень математики
Переглядів: 5661 | 1 Грудня 2011 | коментарі: (0)
 (голосів: 4)

В Рогатинській гімназії імені Володимира Великого з 21 по 25 листопада 2011року проведено предметний тиждень на тему: «Математика - прообраз краси світу»( Й. Кеплер).
Тиждень розпочався з випуску стінгазет, плакатів з математичною тематикою, аплікацій з геометричних фігур. За участю учнівського самоврядування стіннівки відзначені номінаціями: за оригінальність та математичний зміст – 2(6)А клас, за креативність - 1(5) і 7(11) Б класи, за інформаційність - 7(11)А клас, за змістовність - 2(6)Б клас, за науковість - 4(8) і 5(9)А класи, за пізнавальність-3(7) клас, за художнє оформленя-6(10)А клас, за творчість - 6(10)Б клас.

В рамках тижня відбувся математичний турнір між командами 1(5)-го класу. Завдання до турніру підготували учні 7(11)Б класу Босович Соломія та Бандура Соломія і провели його під керівництвом вчителя математики Покришки Ігора Юрійовича. За підсумками змагань кожна з команд набрала однакову кількість балів. З великим ентузіазмом пройшла математична вікторина між командою «Юніори» 2(6)А класу та командою «Всезнайки» 2(6)Б класу. Вчитель Пахолюк Світлана Степанівна залучила учнів 5(9)А класу Галугу Ярину та Максимишин Христину до підготовки та проведення вікторини.

Учні проявили зацікавленість та показали знання з математики, вміння логічно мислити. Звання найактивнішого учасника вікторини присвоєно капітану команди «Юніори» Бродіній Еммі, команда якої стала переможцем. Вагомою підтримкою для команди були вболівальники - учні 2А класу з власноруч виготовленими плакатами та прапорцями.
Вчитель математики Стасів Миослава Романівна провела брей-ринг «Цікава математика» у 3(7) класі.
Протягом тижня провели відкриті уроки: Пахолюк С.С. в 2(6)А класі на тему «Відношення. Властивість відношення», Стасів М. Р. з алгебри в 3(7) класі на тему «Розклад многочленів на множники», Покришка І. Ю. в 7(11)Б класі з геометрії на тему «Піраміда. Знаходження площі поверхні піраміди», Пахолюк С.С. в 4(8) класі відкрите факультативне заняття з геометрії на тему «Чотирикутники. Трапеція».

На всіх уроках використано презентації. Під час уроку в 7(11)Б класі учні
ознайомились з завданнями ЗНО на дану тему та проаналізували хід розв’язання таких задач. У 3(7) класі учні розв’язали багато різнорівневих завдань, в 2(6)А класі Пахолюк С.С. з метою кращого засвоєння поняття відношення розглянула з учнями задачі прикладного характеру. На відкритому факультативному занятті з геометрії у 4(8) класі учні захищали свої презентації; доводили та досліджували певні математичні факти.
Під керівництвом Пахолюк С. С. учні 4 та 5А класів протягом тижня математики створювали компютерні презентації з відповідних навчальних тем та з історії математики. Особливо слід відзначити презентації таких учнів: Кобзан Катерини, Галуньки Тетяни, Андрусів Наталі, Даниліва Павла, Галуги Ярини, Пастернака Тараса.

Багато корисної інформації гімназисти почерпнули на тематичній інформації «Математика та екологія».
Пахолюк С. С. організувала екскурсію в Приватбанк з учнями 2А та 2Б класів на тему «Відсотки та дроби в практиці», на якій учні дізналися багато цікавого і потрібного про застосування відсотків і дробів у банківських розрахунках.
Тиждень математики минув швидко, цікаво та змістовно.
Вчителі та гімназисти переконливо підтвердили слова Арістотеля: «Помиляються ті, хто запевняє ніби математичні науки нічого не кажуть про прекрасне або добре».


тиждень математики


тиждень математики




схожі новини:


  • предметні тижні
  • Предметний тиждень математики
  • педагогічна практика
  • З 17 по 22 лютого в гімназії проходив тиждень географії, економіки та приро ...
  • Тиждень історії та правознавства

  • Вітаємо!

    Наших колег з
    Днем народження!!!


    Мартинюк У.Л. - 01 квітня
    Стечак У.І. - 01 квітня
    Яновська О.Б. - 12 квітня
    Хом'як О.Л. - 23 квітня
    Скарбовська Г.Я. - 28 квітня

    Логін





    Відео-архів

    КАЛЕНДАР

    «    Грудня 2011    »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
     
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
    31