Наш відпочинок » Рогатинський ліцей "Гімназія імені Володимира Великого"

Рогатинський ліцей


Вітаємо Вас на сайті Рогатинського ліцею "Гімназія імені Володимира Великого"
  • Текст: менший
  • Текст: страндартний
  • Текст: більший

Наш відпочинок
Переглядів: 2101 | 10 Жовтня 2011 | коментарі: (0)
 (голосів: 3)

Після відзначення 20 – літнього ювілею відродженої гімназії у переддень дня вчителя учні 1, 2-А, 2-Б, 3 і 4 класів вирушили на екскурсію на Тернопільщину. У селі Кривче, високо над долиною р.Циганки, біліють скелясті гіпсові урвища. В одному з них міститься вхід до Кришталевої печери, що має довжину лабіринтів 23 км. Вона єдина, яка доступна для відвідування туристів, окрім того, вважається найкрасивішою печерою України. Перед нами майже три кілометри екскурсійного маршруту у світ казки. Атмосферу печер можливо порівняти хіба що з космосом. Вічна тиша, темрява, спокій. Це важко описати – потрібно відчути, бо така краса можлива лише у казках. Багато печер славиться надзвичайною красою і розмірами. Їх зали і коридори прикрашені сталактитами і сталагмітами, які утворюють химерні колони, інші натічні форми створюють рельєфні прикраси на стінах, все вкрито різнокольоровими кристалами.

Особливість «Кришталевої» полягає в тому, що в ній спостерігається підвищена іонізація повітря й практично повна відсутність бактерій. У будь – яку пору року температура в печері 11 градусів за відносної вологості повітря близько 100%. Незважаючи на неймовірну красу печер, ми були дуже щасливі знову побачити блакитне небо і відчути теплий подих осіннього вітерця.

Опісля ми вирушили на Нирківський каньйон, головною окрасою якого є мальовничий Джуринський водоспад. Потоки води спадають декількома каскадами загальною висотою біля 20-ти метрів. Шум води чути за декілька сотень метрів. За переказами, водоспад був штучно створений турецько – татарськими військами, які в 1620 році після перемоги польських і козацьких військ руйнували все на своєму шляху. Для того, щоб взяти Червоноградський замок ( Червоноград – стара назва с. Нирків), загарбникам довелося рубати кам’яний кряж і пустити воду до повноводного Джурина на водоспад, звільнивши тим самим собі дорогу до замку.

Неподалік водоспаду ми бачили дві величні вежі Червоноградського замку- однієї з твердинь часів Галицько –Волинського князівства. Втомлені, але щасливі, ми повертались додому, будуючи плани на нові мандрівки. Хочемо щиро подякувати нашим вчителям, котрі не шкодуючи власного часу та сил, готові спускатися з нами в печери, підніматися на водоспади та долати довгі шляхи горбистими схилами


Чубата Ярина, 3 клас


Cходження на Говерлу


30 жовтня учні Рогатинської гімназії взяли участь у масовому сходженні на найвищу вершину України гору Говерлу. Це сходждення було організовано і проведено Івано – Франківським обласним центром туризму і присвячене Всесвітньому Дню туризму. Участь у сходженні взяли члени туристичного і військово – спортивного гуртків під керівництвом вчителів фізичної культури і основ захисту Вітчизни Жирого Р.Я. та Трушака Є.С. Неймовірну красу Карпатських гір з найвищої вершини змогли побачити Добровлянська Б., Дзера С., Онуфрик У., Процак Б., Чечель Т., Кривень М., Купчева Х.

Поїздка в Карпати


Неповторність, краса і таємничість Карпат завжди приваблювала до себе туристів та відпочивальників. Карпатський край особливий – він чудовий у будь-яку пору року. І немає значення – літо чи зима, весна чи осінь – тут завжди оригінальні барви, захопливі краєвиди.
Мали змогу у цьому переконатися й учні 5 – Б та 7 – Б класів Рогатинської гімназії, які 17 вересня 2011 року разом зі своїми класними опікунами Колбасніковою Г. В., Бродіною В. В. і заступником директора гімназії Мартинюк У. Л. здійснили екскурсію у с. Поляниця, відвідали гірськолижний курорт «Буковель», побували у м. Яремче.
Погода стояла тепла і сонячна, по-осінньому лагідна до нас. Гори манили своєю величчю. Канатною дорогою ми піднялися на гору, з якої нам відкрився чудовий пейзаж. Прогулянка лісом надихнула на творчу фотосесію. Згодом у Яремчі придбали цікаві сувеніри, помилувалися водоспадом. Поверталися додому радісні, сповнені яскравих вражень, з наміром побувати у цій казці знову.



Колбаснікова Анна, 5-Б клас




схожі новини:


  • Тиждень біології та хімії
  • поїздка в буковель
  • Сходження на Говерлу
  • Загальногімназійний похід
  • Чудова поїздка

  • Вітаємо!

    Наших колег з
    Днем народження!!!


    Мартинюк У.Л. - 01 квітня
    Стечак У.І. - 01 квітня
    Яновська О.Б. - 12 квітня
    Хом'як О.Л. - 23 квітня
    Скарбовська Г.Я. - 28 квітня

    Логін





    Відео-архів

    КАЛЕНДАР

    «    Жовтня 2011    »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
     
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
    31