,, Світ увесь – гімназія для нас” » Рогатинський ліцей "Гімназія імені Володимира Великого"

Рогатинський ліцей


Вітаємо Вас на сайті Рогатинського ліцею "Гімназія імені Володимира Великого"
  • Текст: менший
  • Текст: страндартний
  • Текст: більший

,, Світ увесь – гімназія для нас”
Переглядів: 2392 | 4 Жовтня 2011 | коментарі: (0)
 (голосів: 4)

30 вересня – знаменна подія у житті Рогатинської гімназії імені Володимира Великого – двадцять років її відновлення. В щасливу годину становлення державності України поновила свою діяльність гімназія. Вона переходила різні фази розвитку. Були і несприятливі часи, та вона, мов фенікс, знову підносила голову.
За час своєї діяльності Рогатинська гімназія дала Україні велику кількість освіченої молоді, вчених-інтелігентів, священиків, мужів науки у різних сферах.
У цей день у ювілярки багато гостей. Під час урочистої академії линули найщиріші слова вдячності. З вітальним словом виступили заступники голів: І.Кобута (райдержадміністрації), В.Штогрин (районної ради), С.Демчишин (міської ради). Зі словом Божого благословення звернувся до учасників свята о.Д.Бігун, декан Рогатинський УГКЦ, батько випускників гімназії. Про роки відродження та становлення гімназії розповіла викладач, заслужений вчитель України В.Мединська. Директор назвав імена тих людей, які стояли біля витоків відродження гімназії, а саме: О.Бойкевича, Я.Сидора, М.Воробця, В.Мединську, І.Покришку, М.Тофана, В.Білоуса.
Відрадно, що з 18 призерів району на олімпіадах обласного рівня – 10 гімназистів. В тому, що район займає 5-те місце в області за рівнем знань учнів, теж велика заслуга вчителів гімназії.

Понад 100 вчителів працювали впродовж двох десятків років у гімназії, з 1997 р. більше двох тисяч юнаків і дівчат стали її випускниками. Духовність і високий професіоналізм, патріотизм та жертовність, які були притаманні вчителям приватної української гімназії, є прикладом для наслідування, а також залишаються мірилом цінностей для вчителів та учнів відродженої гімназії.

Святковий концерт підготувала вчитель світової літератури Г.Я.Гаврись разом із вчителем музики Я.М.Зварчуком. Випускниця гімназії Н.Савка-Стиславська зі своєю донечкою Настею і племінницею Анжелою виконали пісню ,,Наша Україна”, а колишні гімназисти Оля та Роман Гулевичі – пісню ,,Марія”. У виконанні нинішніх і колишніх гімназистів: Я.Чубатої, Л.Галушки, О.Драган, І.Зварчука, І.Петричака, О.Гаврись, О.Петріва, Д.Петрів, О.Яцейка, С.Заяця, Т.Бандури та багатьох інших прозвучали пісні, поезії, музичні композиції, а також майстерно підготовлені гумористична мініатюра В.Стефаника ,,Побожна” і уривок з вистави М.Левицького ,,У суді”. Відмінно виконали роль ведучих святкової програми гімназії гімназисти С.Заяць і Н.Коцюбка, випускники-подружжя М.Максимців і Н.Біль. На завершення ювілейного дійства прозвучала пісня про гімназію, рідний край на слова О.Савчин, музику Я.Зварчука, яку заспівали разом вчителі, учні і випускники гімназії.
Усе прекрасне бачиться на відстані,
Над ним не владні ані люди, ані час.
Приймаємо весь світ руками чистими,
Бо світ увесь – гімназія для нас.

Про свою Альма-матер говорили випускники, освітяни, гості, всі, кому не байдужа доля елітного навчального закладу в Рогатині, його розвиток і перспектива.
Зараз гімназія живе своїм життям і виконує велику місію на користь освіти та культури рідного краю. Учнів приваблюють новітні технології навчання, сучасна матеріально-технічна база закладу, рівень кваліфікації вчительського складу.

У двадцяту річницю свого відродження гімназія являє собою дружню родину, у якій співіснують поруч два світи: світ дорослих та світ дітей. Кожен гімназист має тут право на розвиток і становлення свого духовного єства, власного світовідчуття, самобутнього розуміння світу.




схожі новини:


  • Святкування 100-літнього ювілею гімназії
  • Ювілейний номер «Рогатинських світанків»
  • У вінок світлої пам’яті.
  • враження
  • Методичні тижні

  • Вітаємо!

    Наших колег з
    Днем народження!!!


    Паскур Г.В. - 01 березня
    Мельник І.Я. - 08 березня
    Яновський Б.А. - 18 березня
    Мицак Г.В. - 19 березня
    Рубашна О.А. - 25 березня
    Тичківська Н.М. - 26 березня
    Онищенко І.П. - 29 березня

    Логін





    Відео-архів

    КАЛЕНДАР

    «    Жовтня 2011    »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
     
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
    31