Учні Рогатинської гімназії відвідали Німеччину » Рогатинський ліцей "Гімназія імені Володимира Великого"

Рогатинський ліцей


Вітаємо Вас на сайті Рогатинського ліцею "Гімназія імені Володимира Великого"
  • Текст: менший
  • Текст: страндартний
  • Текст: більший

Учні Рогатинської гімназії відвідали Німеччину
Переглядів: 5360 | 10 Червня 2011 | коментарі: (0)
 (голосів: 3)

Уже третій рік поспіль учні Рогатинської гімназії імені Володимира Великого отримують запрошення від п. Віри Буш та благодійної організації Pro Ukraine e. V. відвідати Німеччину. 4 березня 2011 подружжя Буш, пані Віра та пан Ульріх, відвідали гімназію та особисто відібрали трьох кращих учнів для майбутньої подорожі. Тож 12 травня учні 6(10)-Б класу Андрій Мартинюк, Орест Петрів, учениця 6(10)-А класу Лідія Патлика, а також вчитель англійської мови Ольвач Наталя Володимирівна вирушили до Федеративної Республіки Німеччина.

Ми були щасливі побачити пані Віру, яка зустрічала нас в німецькому місті Кельн. Програма перебування була дуже насиченою та цікавою і наша делегація відвідала багато історичних пам’яток, гімназію ім. Коперніка, лікарню у місті Бонн, парк розваг, компанію мобільного зв’язку T-mobile, лікувальний spa-центр. Пані Віра спланувала нашу програму таким чином, щоб не залишити поза увагою жоден аспект життя невідомої для нас країни. Слід зазначити, що спілкування велося виключно на англійській та німецькій мовах, тож наші гімназисти отримали на додачу до незабутніх вражень, ще й чудову мовну практику.

Нас вразили привітність та гостинність жителів міста Ратінген, де власне й поживає подружжя Буш. А також доброзичливість з якою нас зустріло молоде покоління родини Буш. Мабуть, найяскравішим враженням від поїздки назавжди залишиться пісенний конкурс Євробачення у м. Дюссельдорф, квиток на який пані Віра придбала заздалегідь. Одягнувши вишиванки та взявши величезний український прапор ми вирушили до Дюссельдорфа разом із родиною Буш, паном Ульріхом, пані Вірою та їхніми дітьми.

Концерт відбувався на величезному критому стадіоні Esprit Arena, який вміщає понад 40000 глядачів. Ми були вражені неймовірної величини екраном, спец ефектами, живим звуком, найвищого рівня організацією концерту та святковою атмосферою. Також ми були горді за нашу співвітчизницю, разом із Бурштином, Міку Ньютон, котра із 25 учасників фіналу виборола 4 місце.

Було надзвичайно приємно коли разом з нами Україну підтримала пані Віра і її родина. То були незабутні відчуття і незвичайні емоції.
З теплотою в серці згадуємо також українську вечірку у будинку пані Віри, де ми познайомилися з членами організації Pro Ukraine e. V. , а також молодою генерацією українців, котрі здобувають вищі наукові ступені в університетах Німеччини. Ми ділилися враженнями, співали українські пісні, жартували. Спілкування з такими високоосвіченими людьми – це найвища мотивація для нашого молодого покоління здобувати якісну освіту.

Наприкінці вечірки наші гімназисти отримали унікальну нагоду дізнатися про деталі справи І. Дем’янюка яка тривала у Німеччині 2 роки. Судове рішення було проголошено 12 травня і пан Ульріх весь цей час виступав адвокатом п. Дем’янюка. Справа набула у Німеччині та й у світі неабиякого резонансу і нам було дуже цікаво отримати інформацію з перших уст.

Ми щиро вдячні пані Вірі, її родині та усім, хто долучився до нашого перебування у гостинній Німеччині. Також пані Віра передала подарунки для гімназійного гуртожитку та солодощі учням гімназії. Дякуємо за Вашу доброту та щирість пані Віро, і пам’ятаймо, що “блаженні милосердні , бо вони милосердя доступлять”.
Вчитель англійської мови Ольвач Н.В та учні гімназії А.Мартинюк, О.Петрів, Л.Патлика.





схожі новини:


  • Подяка доброчинцям
  • Солодощі від пані Віри Буш
  • Life is for sharing…
  • Поїздка в Німеччину
  • Щирі слова вдячності за невтомну допомогу Україні

  • Вітаємо!

    Наших колег з
    Днем народження!!!


    Мартинюк У.Л. - 01 квітня
    Стечак У.І. - 01 квітня
    Яновська О.Б. - 12 квітня
    Хом'як О.Л. - 23 квітня
    Скарбовська Г.Я. - 28 квітня

    Логін





    Відео-архів

    КАЛЕНДАР

    «    Червня 2011    »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
     
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30